Sol, regn og varme resulterer i små eksplosjoner av spiselige godsaker i hagen. Hagens jordbær – både de vanlige hagejordbærene og ungenes månedsbær – har vi allerede spist massevis av. Det er faktisk så mye at det ikke er mulig å spise alt. Neste sesong skal jeg forsøke å rydde opp i markjordbærene og månedsbærene, for det blir rett og slett for mye.

Gul squash
I grønnsaksbedet er det ellers tid for squash. Plantene så en tid ganske små og puslete ut, men det har de tatt igjen nå! De er store og breier seg ut over bedets bredder med slyngende blader og store frukter. Nam! Squash er virkelig supert! lett å dyrke, masse å høste, og godt på smak. Jeg har to typer i år: Gul og grønn.

Grønn squash
De gule er fremdeles litt eksotiske i vårt kjøkken, og det er litt ekstra stas å lage retter med disse.

Chili – høyt henger de, og sterke er de
Hos Juliane begynner det også å modnes. Chiliplantene er fulle av frukter. De er mørke fram til de er modne; da skal de visst bli røde. Jeg gjetter på at de allerede er sterke nok for meg, og jeg gleder meg til å teste dem ut!
Agurkene har så vidt begynt å

Agurknytt
komme, og for et par dager siden så jeg også at tomatplantene begynner å svulme opp. Jeg gleder meg veldig til egendyrkede tomater og drømmer om alt det spennende som skal kokkeleres etter hvert. Jeg er spent på hvilke sorter jeg har i drivhuset, siden merkinga forsvant etter prikling….

Tomat
Yum, yum