Smak av honning

Vandre langs en blomstereng med henne du har kjær
Hvor alt er nytt og duggfriskt etter vennlig regnevær
Det er hva jeg kaller en smak av honning
høre at hun hvisker jeg er så glad i deg
kysse henne kjærlig der blandt gress og timotei
Det er hva jeg kaller en smak av honning

deLillos er en av mine favotirrgrupper, og jeg liker særlig godt sangen deres om livets største gleder; det som virkelig betyr noe, er stort sett å finne i de små tingene rundt oss. Det var være en grei filosofi når dagen ikke har gått helt som man vil (om enn ikke en veldig original tanke).

DSC_0118Smak av honning i mer konkret betydning ser det forøvrig ut til at vi skal få oppleve i år! Det har surra og summa og svirra bier rundt i hage og omegn her i hele sommer, og det nærmer seg nå å høste det de har samla inn. Husets birøkter har derfor gått til innkjøp av honningslynge. Den er stor og blank og flott, og det skal bli spennende å se den i arbeid.

Det er plass til enten fire helrammer i den eller åtteDSC_0125 halvrammer, og den sveives for hånd. Ungene har allerede gitt beskjed om at de gjerne hjelper til med sveivinga, for dette går som en lek – i alle fall før de tunge rammene er satt oppi. Honningen vil renne ned i bunnen av slynga og deretter ut av tuten på siden opp i bøttene som er kjøpt inn til formålet, før de etter hvert blir fylt over på glass. Først må den krystalliseres riktig, og det knyttes spenning til om det går lettere i år enn i fjor.

Det er uvisst hvor mye honning biene har klart å lage i år. Det har vært et tøft år på mange måter. Ikke bare har det vært en kald vår og en uvanlig kald juni (og unødvendig kald juli, spør du meg!), men det er også første år birøkteren er på egenhånd, så det har vært en del styr med å holde biene under kontroll. Likevel ser det ut til at det blir mellom 40 og 50 kilo et sted, og da synes jeg man kan være godt fornøyd!

DSC_0124Jeg er spent på resultatet! Både på hvor mye det blir, og også på smaken av honningen. Dette er første året det blir honning lagd av blomstene i egen hage (og en del blomster ellers også, jeg innrømmer det), og det skal bli gøy å finne ut om de smaker like godt som de ser ut!

Legg igjen en kommentar