Herr Tomat

20160831_155450Elsa Beskow skrev for nesten hunder år siden om Herr Tomat som spaserer inn i grønnsakshagen, rank og arrogant, slik at alle de andre grønnsakene mister pusten av beundring. Så flott og elegant er ikke mine tomater, men de er likevel velsmakende og verdt å lage noe godt av. For en stund siden så jeg et matprogram på tv, og tomatsuppa ho lagde ville jeg også prøve meg på!

Først tok jeg masse tomater som jeg delte i to. Disse la jeg i en ildfast form sammen med en hel hvitløk som jeg delte i to, et par rødløk delt i fire, en neve timian og en god klunk med olivenolje. Alt unntatt oljen kom fra egen hage, og sånt synes jeg er litt ekstra moro!20160831_163940

Dette skulle stå i stekovnen på 200 grader i 45 minutter. Mmmm, for en deilig lukt!

 

Etter at tomatene og det andre hadde godgjort seg i stekeovnen, ble alt unntatt urtene lagt i en kjele. Der ble alt sammen purért til en ganske tjukk suppe. Denne ble ispedd worchestersaus og balsamicoeddik (her må man smake seg fram etter hvordan man vil ha det) og så varmet opp igjen.

Den ferdige suppa ble helt over i suppeskåler og fikk et dryss parmesan over, før det ble spist. Kjempegodt! Den lange stekinga gjorde tomatene og løken god og søt, og eddiken og worchestersausen ga god og rund smak på det hele. Kan absolutt anbefales!20160831_165052

2 kommentarer om “Herr Tomat

  1. Ikke behov for å tilsette noe væske i form av buljong for eksempel? Virker egentlig veldig lettvint å lage og smaker sikkert godt. Har du mer detaljer om hvor mye en masse tomater er (antall tomater eller gram)? Åssen gikk det med han som erklærte at tomater var hans verste erkefiende?

    • Tilsatte ikke noe væske, men det kan man sikkert. Ho på tv sa bare «lots of tomatoes», så jeg tok kanskje 20 mellomstore tomater. Det ble nok mat til oss voksne. De små spiser bare Toros tomatsuppe….

Legg igjen en kommentar