Mat bak glass

20160516_134458

Vår første sesong med eget drivhus har allerede gitt oss litt mat på bordet. Jeg sådde plukksalat for en stund siden, og den har blitt kjempeflott og smakte veldig bra til pasta her om dagen. Veldig, veldig gøy å kunne gå ned i egen hage og hente seg mat! Og ikke en eneste snegle der inne så langt!

20160516_104018

Plukksalat

Ellers er det tomater og agurker som stort sett er planta, og de ser ut til å trives bra. Jeg har to typer tomater (plomme og cherry) og to typer agurk (slange og knask), men jeg gikk selvsagt i surr i hva som var hva etter jeg potta om de små spirene, så hvilke sorter jeg har endt opp med i drivhuset, blir spennende å se! Vi gikk til innkjøp av dryppslange med startpakke, så nå kan vi sette på drypp i alle pottene. Slangen er kobla til en hageslange som ligger langstrakt gjennom hagen og som kanskje blir gravd ned neste sesong. Den som lever får se…

20160516_104032

Siden yndlingskrydderet til husets minstemann er chili (han har det både på pannekaker og på risengrynsgrøt!), sådde jeg noen planter i januar. De har nå blitt ganske store og fine, så jeg har satt et par av dem ned i drivhuset. Usikker på om det er litt kaldt på natta, men det ser foreløpig ut til å gå helt fint. De står på en nyinnkjøpt hylle fylt med noen forskjellige pelargoniaer. Etter å ha vært på møte i hagelaget med denne planta som tema, er jeg litt flau over å innrømme at jeg ikke har navn på noen av mine planter, men jeg er veldig stolt over å ha klart å overvintre dem i år også. Gleder meg til de begynner å blomstre!

20160516_104043

2 kommentarer om “Mat bak glass

  1. Så,spennende. Det ser jo veldig bra ut der nede. Håper det kommer agurk og tomat også, og selvfølgelig chili.

Legg igjen en kommentar